Снимка БулфотоЗдравният министър разкри кога ще се вземе решение за новите

...
Снимка БулфотоЗдравният министър разкри кога ще се вземе решение за новите
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Има нарастване на повикванията до „Спешна помощ” с 30%

Снимка Булфото

Здравният министър разкри по кое време ще се вземе решение за новите ограничаващи ограничения против ковид в един от огромните ни градове. Професор Костадин Ангелов организира двучасово съвещание с шефове на лечебни заведения в Бургаска област. 441 са заболелите с ковид в района.

„ Положението е обезпокоително, само че сме взели всички ограничения, тъй че да запазим всичко това, което сме постигнали досега. Ще увеличим легловата база до равнищата през септември - декември ”, съобщи здравният министър.

По думите му има повишаване на повикванията до „ Спешна помощ ” с 30%. " Около 40 до 50 на 100 от повикванията са за пациенти с ковид. Мерките, разисквани с Общинския щаб, ще бъдат разисквани и с Областния щаб ”, посочи още той.

Предлаганите нови ограничавания са свързани с понижаване на работното време на заведенията до 22 часа и извеждане на учениците от 5 до 12 клас в електронна среда за две седмици. Обсъдени са и ограничения, свързани с носенето на маски навън, ограничение на всеобщи мероприятия навън и закрито, както и ограничавания, ориентирани към визитите на фитнеси и молове.

„ След като тези ограничения бъдат разисквани от Областния щаб, следва до края на деня да бъде издадена заповед на шефа на РЗИ-Бургас ”, добави Ангелов, написа nova.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР